13/11/2019

Selco SK 4 Biesse – tehnologie de top, ușor de folosit și în spații reduse

selco sk 4 biesse

Un alt utilaj care a atras atenția la BIFE-SIM 2019 a fost Selco SK 4 de la Biesse. Tehnologia modernă pe care o înglobează, dimensiunile reduse ce permit instalarea și în fabrici de dimensiuni medii, designul ergonomic care îi dă voie operatorului să se miște cu ușurință sunt doar câteva dintre motivele pentru care circularul de debitare în pachet a avut mulți vizitatori interesați. Capacitatea de debitare și tehnologia de vârf îl fac atractiv și pentru companii mari care astfel pot folosi spațiul într-un mod mai eficient.

Motivele pentru care ar trebui să alegi Selco SK 4 Biesse, de altfel unul dintre cele mai vândute utilaje Biesse, au fost prezentate pe scurt la târg de Stefano Esposti, Regional Sales Manager. În clipul de mai jos poți vedea prezentarea, cu subtitrare.

Ce aduce nou Selco SK4:

  • performanțe superioare categoriei din care face parte;
  • reglaje simple și rapide pentru cicluri de tăiere cu timp redus;
  • flux de producție mare și eficient;
  • creșterea productivității cu până la 25%;
  • ușurința în utilizare.

Selco SK 4 vine cu soluția pentru debitare în pachet pentru firmele care doresc trecerea de la nivelul de debitare manuala la unul superior de calitate și productivitate. Intuitiv și ușor de utilizat, face foarte ușoară trecerea de la debitarea cu circulare clasice la cea automată. Varianta standard are soluții tehnice avansate, dotările suplimentare opționale fiind rar necesare.

La un astfel de utilaj precizia de tăiere este foarte importantă. De aceea utilajul trebuie să fie stabil, rigid, să nu existe trepidații care ar putea duce la modificări ale dimensiunilor pieselor rezutate. Stabilitatea maximă a utilajului este asigurată de structura robustă și echilibrată. Batiul utilajului este construit din oțel și este susținut de picioare robuste care garantează o stabilitate perfectă. Tehnologiile de debitare sunt studiate pentru a asigura precizia tăierilor și rigiditate utilajului. Șinele de glisare ale căruciorului asigură paralelism perfect, rectiliniaritate și un echilibru optim al căruciorului de unelte. Vibrația lamei de tăiere este exclusă datorită ghidajului superior poziționat imediat lângă mandrina suportului de lame.

Ca și celelalte circulare Biesee, Selco SK4 este dotat cu Twin Pusher, un brevet exclusiv Biesse ce constă in două dispozitive de împingere complementare. O oprire suplimentară permite tăierea independentă a benzilor de până la 650 mm lățime. Calitatea optimă a tăierii este obținută prin ghidaje independente de urcare și coborâre ale pânzei principale și ale pânzei incizor. Centrul de tăiere este dotat cu un dispozitiv de presare care permite o presiune omogenă și controlată, rezultând tăieri precise și reducerea pierderilor de material.

Controlul numeric OSI (Oper Selco Interface) garantează gestionarea complet automată a programelor de tăiere și optimizarea mișcărilor axelor (incizorul, lamele de tăiere, aliniatoarele laterale) astfel încât se fac taieri exacte și eficiente în timpul cel mai scurt. De asemenea, calculează cea mai potrivită viteză de tăiere în funcție de grosimea pachetului obținându-se cea mai bună calitate a tăierii. Un software special permite crearea de etichete personalizate și imprimarea lor în timp real.

 

Avantajele Selco SK4 văzute prin ochii clienților

Știm cu toții că cele mai credibile argumente în favoarea unui utilaj sunt de la cei care-l folosesc deja. Ei pot spune cât de ușor este de folosit, cum a crescut productivitatea și cât de repede văd întoarcerea investiției. De aceea, vă prezentam mai jos părerea a doi dintre beneficiarii Selco SK4, circularul de debitare în pachet de la Biesse.

Aurelian Lae – director general Riky Dani

“Având în vedere specificul activității noastre, noi ne-am dorit foarte mult să creștem productivitatea și să oferim o calitate ireproșabilă clienților noștri. Pe lângă faptul că am reușit să ne atingem obiectivele, acest utilaj ne-a ajutat și să scădem numărul de erori umane. La acest rezultat a contribuit faptul că operatorul poate vizualiza reperele finale și poate preveni astfel tot felul de greșeli. Reușim să tăiem cu până la de două ori mai mult față de cât tăiam înainte. Pe noi ne-a convins din primele săptămâni de utilizare, a fost motivul pentru care ni l-am luat și pe cel de-al doilea.”

Cornel Nedelcu – director tehnic Movi Design

“Cu acest utilaj pentru tăiere în pachet obții viteză și calitate. În momentul în care tăiam la circularul cu masă mobilă aveam timpi pierduți, ne lipsea precizia pe care ne-o oferă Selco SK 4. Acum, cu același număr de oameni sau mai puțini, tăiem mai mult și mai bine. Deci ne oferă un sprijin și în acoperirea lipsei de personal. Un alt ajutor important este posibilitatea de etichetare, care ne permite să lucrăm într-un flux continuu – cu citirea automată a informațiilor pentru operațiunile de căntuire și de găurire. Ce mai apreciem foarte mult la acest echipament este utilizarea simplă, nu-ți trebuie ani de experiență ca să-l poți opera.”

Vrei să formatizezi pachete de PAL sau MDF repede și eficient? Ai spațiu redus, dar ai nevoie de o capacitate mare de tăiere? Ai probleme cu lipsa mâinii de lucru? Cu siguranță ai nevoie de Selco SK4!