28/10/2019

Rover A de la Biesse – un singur CNC pentru toate prelucrările

Prezența la BIFE-SIM 2019 ne-a oferit ocazia de a prezenta utilajele unui număr mare de vizitatori. Cei ce ne-au vizitat standul au putut vedea prelucrările ce pot fi făcute pe fiecare dintre ele, complexitatea și precizia lor. Unul dintre punctele de atracție a fost centrul de prelucrare Rover A. Cel mai vândut CNC Biesse în întreaga lume și-a arătat din nou capacitatea de prelucrare și precizia cu care o face. Bogdan Constantin a fost unul dintre colegii noștri prezenți la expoziție pentru a răspunde la întrebări și pentru a arăta toate avantajele care decurg din achiziționarea unui astfel de utilaj. În clipul de mai jos, îl puteți vedea într-o scurtă prezentare făcută chiar în timpul târgului.

Avantajele CNC-ului Rover A de la Biesse

Rover A este un CNC complet și complex care poate face orice fel de prelucrare, putând fi personalizat în funcție de cerințele fluxurilor de producție. Prelucrează cu precizie foarte mare piese cu forme dintre cele complexe din lemn, PAL, MDF sau materiale compozite datorită electromandrinei electrice HSD de 13 kW cu rotație de 360 grade. Sistemul electronic de poziționare (EPS) permite reconfigurarea automată a întregii zone de lucru într-un timp foarte scurt. Consolele și ventuzele acționate independent de zona de prelucrare permit efectuarea simultană a mai multor operații. De exemplu, în timp ce unele piese se deplasează și sunt fixate într-o parte a utilajului, în cealaltă parte alte piese sunt prelucrate cu precizie milimetrică.

Un atuu important al CNC-ului Rover A este sistemul de exhaustare performant care asigură eliminarea resturilor de prelucrare din zona de lucru, prelungind astfel viața frezelor. Este echipat cu o bandă motorizată pentru îndepărtarea așchiilor și resturilor, deflector gestionat prin comandă numerică și capotă de aspirație reglabilă cu 13 poziții (pentru 5 axe de prelucrare). Eliminarea foarte rapidă a resturilor de prelucrare reduce efectul abraziv al acestora asupra sculei ce face prelucrarea (freze, burghie). Astfel, costul de întreținere al utilajului se reduce simțitor.

Rover A rezolvă nevoile clienților

Cum CNC-uri Rover A au ajuns deja la clienți, am vrut să aflăm părerea lor după folosire și ce i-a determinat să aleagă acest tip de utilaj. Cel mai important pentru noi este ca echipamentul să răspundă cerințelor clientului, să ne asigurăm că Rover A i-a ajutat să atingă productivitatea și calitatea dorite.

Mădălin Pătrașcu, de la Turquoise Studio Design, reușește cu ajutorul CNC-ului Rover A să satisfacă cerințele unor clienți tot mai pretențioși:

”Clienții sunt din ce în ce mai pretențioși, iar atunci și proiectele noastre trebuie să fie mai deosebite. De aici dorința de a achiziționa utilaje care să corespundă, în primul rând, nevoilor clienților. Exigențele lor în ceea ce privește calitatea și precizia prelucrărilor ating zecimi de milimetru și trebuie să ne asigurăm că sunt îndeplinite. Acest Rover A ne-a ajutat să executăm proiecte cu o precizie de 0,1 milimetri, inclusiv pe materialele speciale, materiale compozite.”

Constantin Moiceanu, de la Ketor Design, avea nevoie de un utilaj care să se integreze foarte bine în fluxul de producție existent și care să-i permită să prelucreze diferite tipuri de material:

”Ne-am dorit o soluție flexibilă, care să vină în completarea CNC-ului de găurire pe care-l avem de la Vitap. Acest Rover A ne ajută atât în prelucrarea lemnului masiv, cât și pentru execuția fronturilor sau a altor elemente din PAL și MDF. De asemenenea, avem libertate în ceea ce privește tipurile și dimensiunile de repere produse sau materialele compozite folosite.”

Ai nevoie de un utilaj modern și flexibil care răspunde celor mai dificile cerințe ale unei industrii în continuă schimbare și modernizare? De un utilaj care să te ajute să atingi un nivel superior de productivitate si calitate, cerut de o piață tot mai exigentă? De un CNC care să facă prelucrări dificile și complexe cu precizie de microni? Atunci ai nevoie de Rover A!

Dacă vrei să afli mai multe informații despre acest utilaj, te rugăm să completezi formularul de mai jos pentru a lua legătura cu un consultant de soluție.    Sunt de acord cu Termenii și condițiile *

    Sunt de acord cu Politica de confidențialitate *