02/08/2019

Jurnal din producție: Turquoise Studio Design

Cu noile utilaje Biesse, Turquoise Studio Design răspunde exigențelor tot mai crescute ale clienților

Considerăm că experiența clienților noștri poate fi de ajutor și altora. Așa că am vorbit cu Mădălin Pătrașcu, directorul firmei Turquoise Studio Design din Constanța, despre drumul parcurs în domeniul mobilei, cum a ajuns la concluzia că are nevoie de utilaje performante, motivele pentru care a ales soluțiile Biesse. A rezultat un nou Jurnal din producție, pe care vă invităm să-l urmăriți.

Utilajele achiziționate în urma recomandărilor și consilierii profesioniste primite de la colegul nostru Ciprian Pogar, director de zonă, au fost CNC-ul Rover A și centrul de tăiere Selco WN 2.

Cu ajutorul acestora, debitarea și prelucrarea panourilor sunt mai exacte și mai rapide. Legătura cu calculatorul permite un flux tehnologic continuu, fluid, cu eliminarea totală a erorilor.

Când ai un volum mare de lucru și debitezi pachet, ai nevoie de un utilaj puternic, sigur, foarte stabil, cu precizie maximă la tăiere.

Selco WN 2 a fost cea mai potrivită variantă pentru Turquoise Sudio Design deoarece este un sistem perfect pentru întreprinderi mici care doresc trecerea la un nivel superior de calitate și productivitate. Este ușor de utilizat și intuitiv, făcând foarte ușoară trecerea de la debitarea cu tehnologia manuală clasică. Centrul de tăiere este dotat cu un dispozitivul de presare care permite o presiune omogenă și controlată asupra pachetului de panouri care urmează a fi tăiat. Rezultă tăieri precise, pierderile și rebuturile fiind astfel eliminate. Selco WN2 are în dotare un cărucior împingător robust și cleme de prindere independente și autonivelante care asigură pozitionarea precisă și rapidă a panourilor, fixarea fermă și împingerea lor completă, după procesare, dincolo de linia de tăiere. Sistemul OSI (Open Selco Interface), aflat în dotarea utilajului, garantează gestionarea complet automată a diagramelor de tăiere primite și optimizează mișcările axelor. În felul acesta vitezele de avans și de tăiere sunt adaptate în funcție de înălțimea pachetului și lungimea de tăiere.

Rover A este CNC-ul care poate face orice fel de prelucrare, putând fi personalizat în funcție de cerințele fiecărui flux de producție.  Centrul de prelucrare cu 5 axe prelucrează cu precizie maximă piese cu forme dintre cele complexe. Sistemul electronic de poziționare (EPS) permite reconfigurarea automată a întregii zone de lucru într-un timp foarte scurt. Consolele și ventuzele sunt acționate independent de partea de prelucrare. Este redus în acest mod cu mult timpul de lucru pentru că, în timp ce unele piese sunt deplasate sau fixate într-o parte a utilajului, în cealalta parte alte piese sunt prelucrate.

Rover A este dotat cu cleme Hyperclamp pentru fixări precise si rigide și cleme Uniclamp care asigură o eliberarea rapidă. Are un sistem de exhaustare performant care permite eliminarea rapidă a deșeurilor rezultate în urma prelucrării, mărind astfel timpul de viață al sculelor și asigurând o prelucrare foarte exctă, la zecimi de milimetru.