15/07/2022

Tech tour Biesse în fabrici italiene cu producție digitalizată

Dinamica trendurilor în industria prelucrării lemnului preconizează digitalizarea producției ca numitor comun pentru viitorul atelierelor și fabricilor de mobilier. Tehnologizarea procesului de producție este alegerea companiilor medii și mari pentru eficiență și productivitate: timp de execuție mai mic datorită vitezei de prelucrare, continuitate și predictibilitate în producție, flexibilitate, număr redus de erori, calitate optimă a produsului final.

Echipa Accesoria Group a participat recent împreună cu partenerii și invitații săi, unii dintre cei mai mari producători de mobilier din România, la un tech tour Biesse la fabrici automatizate din Italia. Au experimentat procesul digitalizat de producție bazat pe automatizare și interconectare și au văzut în acțiune unele dintre cele mai recente soluții tehnologice. Fabricile viitorului au în comun sisteme, programe de operare și servicii pentru automatizare și digitalizare, echipamente performante și număr mic de operatori.

Fabricile vizitate, Pedini, BMT Bagni, Pantarei și Marinelli Home, produc mobilier de mai bine de 40 de ani. Integrarea tehnologiei de top le-a permis să păstreze tradiția, să o transforme în avantaje precum modularitatea, personalizarea și unicitatea produselor și, în același timp, să rămână competitivi și să se extindă. Liniile de producție sunt complet automatizate, cu utilaje interconectate și integrate prin programe de operare pentru o producție mai rapidă, optimizată.

În fabrica Pedini, sistemele Biesse de inserare balamale și utilajele de găurire și inserare cepi fac parte din liniile de producție, depozitele automate Winstore sunt conectate cu CNC-urile de nesting, sistemul de manipulare Winner W4 este conectat la mașinile de aplicat cant pentru gestionarea automată a panourilor și sistemele robotizate ușurează munca operatorului.

Unul dintre echipamentele pentru debitare în pachet din liniile de producție vizitate este circularul unghiular cu precizie excelentă Selco WNA 6, iar în showroom-ul Biesse am asistat la un demo live al Selco WN6 ROS, conectat cu depozitul Winstore și sistem robotizat pentru gestionarea panourilor.

Stream B MDS, una dintre soluțiile alese de Pedini pentru aplicarea cantului, este o mașină foarte flexibilă, ușor de integrat în liniile de producție automatizate. Batch One Production permite procesarea succesivă a unor loturi mici de panouri diferite, conform cerințelor de producție, fără timp de pregătire și cu eficientizare optimă a producției (până la 1200 piese / schimb). Două dintre operațiunile efectuate automat de Stream B MDS sunt ajustarea în funcție de fiecare piesă prelucrată pentru aplicarea cantului pe drept și schimbarea benzii de cant în funcție de culoarea piesei care urmează să fie finisată. Datorită conectării cu un sistem de manipulare a panourilor Winner W4, acest pas din procesul de producție devine complet independent.

Pentru debitarea de mare viteză, BMT Bagni a integrat în linia de producție CNC-ul nesting Rover B FT, conectat cu CNC-ul pentru găurire multiplă Brema Eko 2.1.

Conceptul Automaction propune dezvoltarea afacerilor din industria mobilei prin producție automatizată, digitalizată, cu soluții de bugetare adaptate fiecărui business și recuperarea investiției în 18 luni. Vă invităm să programați o sesiune de consultanță cu echipa de specialiști Accesoria Group pentru un plan personalizat de dezvoltare, potrivit obiectivelor afacerii dumneavoastră: echipamente@accesoria.ro.