07/03/2023

Jurnal din producție: Saramob design

În 2004, Saramob design, producător de mobilier din Oradea, a început drumul în industria mobilei ca afacere de familie, cu dorința de a crea mobilier de calitate pentru cele mai exigente gusturi. Astăzi, echipa de designeri și echipa de producție, sprijinită de utilaje de prelucrare a lemnului de ultimă generație, transformă în realitate proiecte ample, creative, originale, la cele mai înalte standarde.

O scurtă privire:

 • servicii oferite: consultanță și elaborare proiect, măsurători, producție, montaj;
 • producție mobilă: mobilier din PAL, MDF, lemn masiv, material compozit (HI-MACS Quality Club)
 • echipamente de prelucrare a lemnului de la Biesse: mașini automate pentru aplicare cant Akron 1400 și Stream A
 • tipuri de proiecte: rezidențiale și comerciale (farmacii, cabinete medicale, restaurante)

Cum ați început? Și câteva cuvinte despre drumul parcurs.

Saramob design: Saramob design a fost înființată în 2004 ca o afacere de familie, cu o pasiune pentru designul de mobilier de înaltă calitate. Am început prin producerea de piese de mobilier personalizate pentru clienții noștri, oferindu-le soluții unice, adaptate nevoilor personale. Pe măsură ce afacerea noastră a crescut, am început să colaborăm cu designeri externi, arhitecți și să producem mobilier destinat spațiilor comerciale.

Am dezvoltat relații strânse cu clienții și partenerii noștri, încercând întotdeauna să înțelegem nevoile lor și să le oferim soluții personalizate, adaptate stilului personal. Drumul parcurs a fost plin de provocări și succese, dar am reușit să rămânem fideli valorilor noastre și să ne concentrăm mereu pe calitate și inovație.

Ce servicii oferiți?

Saramob design: Scopul nostru este să realizăm un proiect unic pentru fiecare client, țînând cont de particularitățile spațiului. Țînând cont de acest obiectiv, punem la dispoziție o serie de servicii care garantează un proiect reușit din toate punctele de vedere:

 • MĂSURĂTORI: pentru a ne asigura că fiecare milimetru din schiță corespunde cu realitatea, echipa tehnică execută o serie de măsurători în spațiul beneficiarului.
 • CONSULTANȚĂ ȘI ELABORARE PROIECT: oferim soluții de amenajare care îmbină estetica și funcționalitatea, iar designerii Saramob transformă dorințele beneficiarului într-un proiect 3D. Designerul Saramob împreună cu beneficiarul aleg materialele și accesoriile pentru mobilier și în final se face o ofertă de preț.
 • PRODUCȚIE MOBILIER: Producem mobilier la comandă dintr-o gamă variată de materiale: PAL vopsit, MDF vopsit/furniruit, material compozit HI-MACS, lemn masiv, elemente metalice, sticlă. De asemenea facem parte din HI-MACS QUALITY CLUB, o rețea internațională de fabricatori și montatori pentru produsele HI-MACS, care ne oferă tehnologia necesară prelucrării și montajului materialului compozit. . În ceea ce privește executia, mobilierul se poate realiza cu îmbinări în unghi de 45 de grade, diferite frezări, oglindă sablată, componente metalice vopsite în câmp electrostatic.
 • MONTAJ MOBILIER: în această etapă, echipa Saramob se va asigura că piesele de mobilier la comandă se îmbină perfect în spațiul beneficiarului

Ce provocări ați întâlnit pe parcurs?

Saramob design: Când vine vorba de producția mobilierului la comandă, cea mai mare provocare este să găsim personal calificat care știe cu adevărat ce înseamnă să realizezi un mobilier de calitate.

Care sunt motivele pentru care ați decis să achiziționați un CNC?

Saramob design: Căutăm constant modalități de eficientizare a liniei de producție și un element important pentru a atinge acest obiectiv este aparatura de ultimă generație care ne ajută să producem un mobilier de calitate. Am achiziționat un CNC pentru a reuși să personalizăm mobilierul în funcție de dorințele clientului, într-un interval de timp cât mai scurt.

Cum s-au schimbat ritmul și productivitatea după ce ați început să utilizați echipamentul?

Saramob design: Facem față mult mai ușor cererii de producție și avem posibilitatea să realizăm piese de mobilier complexe. Timpul de implementare pentru piesele de mobilier complexe este mult mai scurt și rezultatul este de o calitate superioară.

Ne puteți vorbi despre un proiect definitoriu pentru dvs.?

Saramob design: Ca producător de mobilier, fiecare proiect este important și ne oferă oportunitatea de a crea ceva unic și personalizat pentru fiecare client. Cu toate acestea, farmaciile, cabinetele medicale și restaurantele sunt  proiecte de amploare, importante pentru echipa noastră. Sunt o provocare constantă datorită faptului că aceste proiecte implică multe deplasări, detalii de execuție și multe ore de lucru în producție. De asemenea se alocă o atenție deosebită materialelor care trebuie să respecte anumite norme legislative specifice domeniului medical sau industriei alimentare.


Suntem mândri să spunem că am reușit să creăm un portofoliu impresionant de proiecte importante și deosebite pentru clienții noștri din diferite domenii de activitate.


Ce face diferența? Ce vă caracterizează?

Saramob design: Ne caracterizează dorința constantă de îmbunătățire și evoluție. De aproape 20 de ani ne dorim să fim mai buni în fiecare zi, să creștem calitatea serviciilor Saramob și să fim în pas cu ultimele tendințe în materie de design interior și materiale, accesorii. Fiecare proiect Saramob are un design inovativ realizat în funcție de particularitățile spațiului și de dorințele clientului. Ne diferențiem prin faptul că utilizăm o gama variată de materiale pentru a obține un mobilier cu detalii deosebite.

Pe lângă aspectele estetice, mobilierul marca Saramob este funcțional și ergonomic. Obiectivul nostru este să obținem o organizare eficientă a spațiului, care facilitează activitatea clientului. Mobilierul trebuie să fie practic, ușor de utilizat și de întreținut de către beneficiar.

Ce își doresc clienții? Ce apreciază la Saramob?

Saramob design: Majoritatea clienților vin la noi pentru că își doresc un mobilier calitativ, cu un aspect deosebit. Își doresc soluții de amenajare moderne cu un mobilier adaptat nevoilor și dorințelor proprii.

Cum construiți conceptul proiectului de mobilier? Ce criterii luați în considerare?

Saramob design: Conceptul unui proiect Saramob se construiește pornind de la nevoile și dorințele clientului. Fiecare proiect este personalizat în funcție de stilul de viață al beneficiarului și de posibilitățile fizice ale spațiului. Criteriile pe care le avem în vedere sunt:

 • Preferințele de design: În primul rând aflăm preferințele clientului privind culoarea, forma, materialele și finisajele pentru a crea un design care să reflecte personalitatea și gusturile sale
 • Bugetul: Ne asigurăm că proiectul este construit în jurul bugetului clientului și încercăm să găsim soluții creative pentru a reduce costurile fără a compromite calitatea și funcționalitatea mobilierului.
 • Funcționalitate, ergonomie și confort: analizăm dimensiunea și destinația spațiului pentru a realiza piese de mobilier practice, care se potrivesc perfect în spațiul disponibil. Alegem materiale în funcție de gradul de utilizare al mobilierului și ne asigurăm că este ușor de întreținut.
 • Tendințele de design interior: Urmărim tendințele în designul de mobilier pentru a fi la curent cu cele mai recente tehnologii, materiale și idei. Ne asigurăm că proiectele noastre sunt actuale, dar relevante în timp.

Cum alegeți accesoriile care construiesc proiectul? Care sunt criteriile?

Saramob design: Pentru un producător de mobilier, accesoriile joacă un rol important în construirea unui proiect de mobilier de succes. Accesoriile alese trebuie să fie compatibile cu mobilierul și să se potrivească în funcție de dimensiuni, design și funcționalitate. Este necesar să își îndeplinească rolul în mod eficient: de exemplu, balamalele trebuie să fie robuste, să permită deschiderea și închiderea dulapurilor într-un mod ușor și uniform. Este important să alegem accesorii de calitate, care să reziste în timp chiar dacă mobilierul este supus unui trafic intens. Costul accesoriilor poate varia, de aceea trebuie să alegem accesoriile care îndeplinesc criteriile de calitate și funcționalitate, dar care se încadrează în bugetul clientului.

Există o tendință pentru anumite accesorii?

Saramob design: Există o tendință pentru accesorii care îmbunătățesc confortul și funcționalitatea mobilierului, cum ar fi sistemele de iluminat și prizele integrate în mobilier. De asemenea se solicită tot mai mult sisteme integrate de colectare selectivă a deșeurilor și diferite sisteme pentru organizarea eficientă în bucătărie.

În ceea ce privește design-ul, clienții își doresc rame, profile metalice pentru un concept cu elemente industriale, mobilier cu mânere ascunse și sisteme pentru uși glisante.

Care este cel mai important lucru pentru reușita unui proiect?

Saramob design: O abordare personalizată și o comunicare deschisă cu clienții sunt elementele cheie pentru a asigura o experiență pozitivă și pentru a crea piese de mobilier care vor fi apreciate un timp îndelungat.

Ce planuri de viitor aveți, ce v-ați propus pentru perioada următoare?

Saramob design: Dorim să ne extindem portofoliul de clienți și să colaborăm cu mai mulți arhitecți și designeri de top din țară, pentru a ne extinde și diversifica oferta de produse. În plus, intenționăm să continuăm să ne dezvoltăm și să utilizăm cele mai noi tehnologii și echipamente de producție, pentru a ne asigura că putem livra mobilier de calitate superioară și soluții personalizate pentru clienții noștri.


Puteți urmări Saramob design pe: