11/07/2019

Jade, de la Biesse, și Point, de la Vitap, împreună la Dafimob pentru creșterea productivității

Dafimob, producător de mobilier din PAL și MDF din Ploiești, a pornit în căutarea utilajelor care să-i permită să producă mai mult și mai bine, de preferat cu același număr de angajați. Comenzi existau, dar numărul de muncitori și dotările existente nu-i permiteau să le accepte pe toate. Cum oameni nu este simplu de găsit și poate nici prima soluție la care se apelează în producție, varianta aleasă a fost achiziționarea de utilaje performante Biesse și Vitap, care să-i permită să lucreze mai eficient cu echipa existentă.

După o cercetare temeinică a pieței s-a hotărât pentru mașina de aplicat cant Jade 240, de la Biesse și CNC-ul Point 2 de la Vitap cu soft-ul de proiectare Corpus. Cu ajutorul programului de proiectare procesele de design și proiectare se simplică. În cazul Dafimob, găurirea panourilor se face mult mai ușor și automatizat, crescând astfel productivitatea. Corpus este un program ce simplifică și eficientizează procesele de proiectare, ofertare, producție și optimizare. Este un program ușor de folosit, rapid și flexibil. Eventualele modificări ale proiectului inițial se fac rapid, indiferent de dificultatea acestora, generându-se automat și noua ofertă. Interconectarea dintre Point 2 și Corpus a fost propunerea echipei de specialiști Accesoria Echipamente. Astfel, producția de mobilier la comandă a putut fi “automatizată” putând fi acoperite prompt și profesionist toate cererile.

Point 2, CNC-ul cu care a fost conectat Corpus, este o mașină de găurire multiplă cu ajutorul căreia se poate face economie de timp iar costurile de operare pot scădea. Este foarte potrivit atunci când lipsa spațiului este o problemă pentru că este ușor și compact, ocupând doar 5 mp. Precizia găuririi este garantată de sistemul de citire laser și de presarea laterală constantă. Este ușor de folosit datorită controlului calculatorului. Interfața software modernă permite vizualizarea graficii în timpul procesării și oferă posibilitatea importării de fișiere CAD, DXF și TCN. Este un CNC simplu și intuitiv putând fi folosit și de operatori fără o pregătire anterioară de specialitate.

Jade 240, celălalt utilaj ales de Dafimob, este o mașină automată de aplicat cant compactă și solidă, construită pornind de la cerințele specifice de prelucrare ale firmei. Datorită controlului temperaturii diferențiale dintre rezervorul de adeziv și rola cu adeziv lipirea este optimă. Un dispozitiv automat împiedică supraîncălzirea adezivului atunci când mașina nu este utilizată. Întreținerea utilajului este ușoară și rapidă datorită unui strat de teflon interior. Jade 240 este o mașină de căntuit care permite soluții flexibile fiind foarte potrivită pentru producătorii care lucrează la comandă. Este ușor de lucrat cu ea și nu are nevoie de mult spațiu, fiind potrivită celor cu spațiu limitat.

biesse

Mai multe despre soluția găsită de producătorul ploieștean pentru finanțare, timpul necesar pentru implementare, cu cât crește productivitatea și multe altele, în seria de prezentări video pe care o avem  în pregătire. Stați pe-aproape, aceasta a fost doar introducerea. Serialul urmează. 😉