03/09/2021

Selco SK 4 – un nou pas în strategia de dezvoltare Avanti Construct

Am stat de vorbă cu Iulian Ionescu de la Avanti Construct, producător de mobilier la comandă din Buzău, care ne împărtășește din experiența sa de 22 de ani. Dacă provocările pieței sunt aceleași, viziunea și soluțiile de dezvoltare ale fiecărui producător sunt diferite. Sperăm ca povestea Avanti Construct să fie de folos și altor producători și, poate, să aducă noi abordări pentru creșterea productivității.

Începutul

Am început în 1999, ca revânzători de PAL și accesorii. Treptat, au început să apară tot mai multe cereri, așa că am luat un circular clasic pentru prestării servicii de debitare. Cum cererile au continuat să crească, am achiziționat mai târziu și o mașină de cant Akron 1400 și am angajat mai mulți oameni.

Prin utilajele tot mai performante am urmărit o calitate cât mai mare a produsului finit, ușurarea muncii fizice a angajaților și eliminarea plângerilor clienților pentru defecte de cote, de tăiere.

Ca să avem clienți mulțumiți și un control mai bun al productivității, am achiziționat anul trecut un circular de tăiat în pachet Selco SK 4.

selco sk 4

Sigur că circularul de tăiere în pachet oferă o calitate fără cusur. Dar și prețul este un pic mai ridicat decât la mobila produsă cu utilajele mai vechi, la o calitate mai slabă. Există clienți care caută calitate înaltă la un preț foarte mic, însă 70% dintre clienți au văzut diferența de calitate la circularul pachet și s-au reorientat. Clienții observă diferența de calitate și precizie.

Pasiunea și provocările

În domeniul nostru, poți face lucruri deosebite. Și am făcut. Am dezvoltat partea de prelucrare pe lemn cu MDF prin proiecte personalizate. Nu sunt multe cereri, dar este un segment de piață care se poate dezvolta și e altceva. Faci lucrări care rămân zeci de ani și sunt expuse, le vede multă lume. Noi am făcut așa ceva pentru Consiliul Județean din Buzău. Stema Buzăului, stema României din sălile de consiliu sunt făcute de noi. Am mai avut proiecte și cu fast-food-uri, restaurante, brutării, biserici.

Momentan, suntem în stand-by pe această nișă, pentru că nu ai cu cine să lucrezi, e greu să găsești arhitecți și oameni cu care să colaborezi. Forța de muncă este provocarea.

Strategia de dezvoltare

Tot timpul am încercat să ținem pasul cu tehnologia, altfel nu mai ofeream calitate, iar cererile clienților deveneau din ce în ce mai pretențioase. Am schimbat periodic utilajele, cu unele mai performante și moderne. Cam la 2-3 ani am investit în utilaje.

Scopul nostru este să furnizăm servicii complexe, ca să păstrăm clientul, să rămână la noi pentru că îi oferim tot ce are nevoie. Iar ideea pe care mergem este: utilaje mai performante, oameni mai puțini, calitate mai bună, clienți mai mulțumiți.

Planuri de viitor

Doresc să mai achiziționăm unul, două utilaje. Un Point, ca să oferim servicii complete de tăiere, căntuire, găurire. Intenția este să oferim pachete complete cu mobila care să potă fi asamblată acasă, gen Ikea. Trebuie să facem un studiu de piață. Clienți sunt reticenți momentan, din cauza prețului. Vor înțelege în timp că economisesc timp și câștigă calitate, procedând astfel.

Sigur, ne-am gândit și la o linie de producție. Vrem să continuăm tot cu Biesse. Dar o investiție mare de prestări servicii este un pas care trebuie gândit bine. Este un pas necesar, mai ales din cauza lipsei forței de muncă. Oamenii instruiți sunt ca aurul. Nu mai vin oameni tineri care vor să învețe, nu mai găsești forță de muncă. Cel mai dureros este că există cerere, dar nu ai cu cine să lucrezi. Vom găsi o soluție de finanțare, ca să investim în utilaje performante, ușor de gestionat.

Mulțumim, Avanti Contruct, pentru colaborare și succes în planurile propuse!


Despre Selco SK 4

În varianta standard, Selco SK 4 înseamnă dotări tehnice avansate, ușurință în utilizare, dimensiuni reduse și stabilitate maximă. Este apreciat de clienți îndeosebi pentru contribuția la creșterea productivității, calitatea produsului final prin precizia tăierii și reducerea numărului de erori umane.

> Valoare suplimentară prin:

  • “Quick change”, sistemul durabil de schimbare rapidă a pânzelor, care reduce riscul de deteriorare în timp
  • Motoarele brushless pe cărucioarele cu pânze și cu cleme (împingător) contribuie la mișcarea perfect liniară a căruciorului de unelte, permit accelerații mari și răspuns imediat
  • OSI – control numeric de gestionare automată a programelor de tăiere pentru tăieri exacte, în cel mai scurt timp
  • Dotări opționale disponibile pentru toate tipurile de producție / materiale

> Impact asupra productivității

  • Prelucrează între 30 – 50 plăci / 8h; 3 – 6 bucătării
  • Crește productivitatea cu până la 25%
  • Permite gestionarea optimă a producției, amortizând investiția în primul an