18/12/2019

Akron 1400 – O mașină de aplicat cant complet automatizată pentru Avanti Construct

În apropiere de vacanță, ultima mașină expusă în showroomul nostru din 2019 a pornit către Iași, iar cea mai recent instalată – Akron 1400 – funcționează de 2 zile în Buzău. Din 2020, alte echipamente vor putea fi testate la sediul nostru, pentru a putea arăta în mod practic impactul pe care echipamentele Biesse sau Vitap îl au asupra eficienței și asupra calității producției. Dar nu despre asta vrem să vă vorbim, ci despre unul dintre clienții noștri, furnizor de servicii, Avanti Construct.

akron 1400

În producție, la Avanti Construct

Așa a fost și în cazul celei mai recente instalate mașini Akron, cea în varianta 1440-A. Aceasta a fost pusă în funcțiune acum două zile la Avanti Construct, în Buzău, după ce a fost comandată în urma unei vizite la showroom nostru de lângă București. De altfel, povestea acestei investiții a început în primele zile din octombrie, când frații Iulian și Gabriel Ionescu, cei care administrează activitățile firmei, ne-au vizitat la sediu pentru a testa o mașină pentru aplicarea cantului ce le răspundea obiectivelor – cel puțin în teorie. Activi de peste 20 de ani în furnizarea de servicii pentru producătorii de mobilier, reprezentanții Avanti Construct au vrut o soluție care să le ofere un avantaj competitiv în piață printr-o productivitate crescută și prin garantarea unui nivel ridicat al calității livrate.

Cum mare parte din activitatea lor este bazată pe servicii, mărirea capacității de producție a fost, de asemenea, printre priorități. În ultima perioadă, ritmul de creștere al comenzilor a crescut foarte mult, iar îndeplinirea cererilor a devenit din ce în ce mai dificilă. Mașina noastră le-a îndeplinit așteptările – are o capacitate mărită de producție și o ușurință sporită la trecerea de la o specificație de producție la alta (cum ar fi grosimea cantului). Flexibilitatea rămâne astfel printre atribute.

Iar dezvoltarea Avanti Construct nu se oprește aici. Dezvoltarea și productivitatea sunt teme continue, iar investițiile planificate în anul următor îi vor ajuta în această direcție, ajungând astfel la o consistență pe toată linia de producție și obținând, la pachet, îmbunătățirea profitabilității.

Pentru noi, o tehnologie pe care te poți baza, care să se ridice la exigențele vremurilor noastre, este una dintre condițiile obligatorii pentru reușită. Ca de fiecare dată, căutăm, pe de o parte, utilajele cu cel mai bun raport calitate-preț, dar și o echipă promptă și serioasă, în care să avem încredere și pe care să ne putem baza. Planul nostru este clar, știm ce vrem. Sperăm să fim sănătoși ca să ne putem implementa toate ideile.   

Mulțumim, Avanti Construct, pentru încrederea acordată!


Despre Akron 1440-A

În varianta complet automatizată, Akron 1400 include pornirea automată a motoarelor, conform programului încărcat, un buton pentru selecția automată pentru prima/ a doua trecere pentru schimbarea rapidă a modului de lucru și gestionarea reglajelor automate pentru grupurile echipate cu axe controlate.

Componente structurale

Batiul mașinii oferă stabilitate și rezistență mașinii, pentru a putea executa prelucrări precise și sigure. Un sistem integrat automat evacuează resturile pe toată lungimea mașinii.

Deplasarea panoului este realizat cu șenită de transport și presor superior, combinate într-un sistem ce asigură o fixare optimă a piesei în timpul prelucrării și rezistență la sarcinile lateralte care apar în timpul aplicării și prelucrării cantului.

Suport lateral pentru panouri este realizat din aluminiu extrudat complet cu role de aşezare; poziţionare şi blocare rapidă manuală. Cabina de protecție se întinde pe toată lungimea maşinii și realizată din aluminiu cu ample suprafeţe din policarbonat transparent pentru vizualizarea totală a grupurilor de lucru. Aprinderea luminii în interiorul cabinei se face din tablou de comandă.

Automatizări:

  • dispozitiv pentru reglarea automată cu comandă numerică a ghidajului de intrare – din panoul de comandă se poate regla automat cantitatea de material înlăturată de grupul de prefrezare;
  • comanda numerica si reglare motorizata pentru grupul de presare (dispzitiv pentru reglarea automată a grupului în funcție de grosimea foliei ce urmează a fi aplicată);
  • comanda numerica si reglare motorizata pe 4 axe a grupul de frezare sus/jos;
  • comandă numerică și reglare motorizată pe 2 axe a grupului de rotunjire;
  • comandă numerică și reglare motorizată pe 4 axe a grupului de țicling rază.