22/05/2019

Vitap la LIGNA 2019 – Descoperă un nou concept de prelucrare a lemnului

ligna 2019

Sub acest slogan Vitap ne invită la LIGNA în perioada 27-31 mai. LIGNA este locul perfect pentru a prezenta cele mai noi idei și concepte destinate prelucrării lemnului, mașini care revoluționează procesarea panourilor derivate din lemn. Printre acestea sunt și CNC-urile pentru găurire multiplă din gama POINT, utilaje care economisesc spațiu și timp, crescând în același timp productivitatea. Utilajele se adresează atât atelierelor și fabricilor mici, confruntate permanent cu lipsa spațiului, cât și marilor fabrici care astfel pot gestiona mult mai bine costurile. Iată cele 4 modele considerate vârfuri de gamă, mașini despre care veți putea afla mai multe de la tehnicienii prezenți în standul Vitap de la LIGNA.

POINT 2

Este un CNC de găurire multiplă de capacitate mare, o soluție flexibilă și adaptabilă cu ajutorul căreia se economisește timp și spațiu, obtinând în același timp și o creștere a productivității. Sistemul de citire laser și presarea laterală continuă și constantă a panoului duc la obținerea unei găuriri de foarte mare precizie.

POINT 2 este un CNC în 3 axe, foarte stabil, ce are un sistem dual de măsurare a panoului. În felul acesta prelucrările sunt făcute nu numai foarte rapid ci și precis și sigur.

Specificațiile tehnice ale POINT 2 pot fi găsite aici.

POINT K2 2.0

Vârf de gamă în domeniul lui, POINT K2 2.0 încorporează toată tehnologia de vârf dezvoltată de Vitap în sectorul propriu de cercetare-dezvoltare. Este un CNC compact care frezează, profilează, găurește și taie după șablon și le face pe toate în același timp. Poate face prelucrări pe 5 laturi într-un timp mai scurt de 4 minute. Configurările se fac cu ușurință datorită unui soft modern și intuitiv.

Point K2 2.0 are depozitul de scule automatizat și inovator și o lungime de lucru pe axa Y de 1250 mm. În doar 5 metri pătrați, aveți la dispoziție un utilaj care crește productivitatea, reducând în același timp costurile de operare.

Este prevăzut cu un sistem unic de fixare a pieselor care-l diferențiază de celelalte CNC-uri existente. Sistemul este patentat Vitap, se numește D-D-T (Double Dynamic Transport) și constă într-un sistem cu 2 cleme care susțin materialul în timp ce este prelucrat, funcționarea fiind astfel fără întreruperi. În felul acesta se economisește timpul necesar pregătirii pieselor pentru a fi găurite sau frezate.

Găsiți aici specificațiile tehnice ale POINT K2 2.0.

POINT K2 920

Este un CNC care se remarcă prin ușurința în manevrare și programare. În configurarea lui se regăsesc 2 brevete Vitap – Double Dynamic Transport® și Bar Nesting System®. Cel de-al doilea este o inovație revoluționară în domeniul CNC, deoarece permite menținerea tuturor avantajelor de nesting fără limitarea execuției găurilor orizontale. CNC-ul poate finaliza prelucrările, inclusiv tăierea, în doar 4 minute.

Zona mare de lucru pe axa Y, de 920 mm, și programarea simplă și intuitivă fac munca operatorului ușoară, optimizând în același timp costurile și productivitatea.

Ca și celelalte utilaje din gama POINT și acesta are dimensiuni reduse, putând economisi spațiu și crea condiții de lucru mai bune pentru operatori. POINT K2 920 este potrivit atât pentru companiile mici și mijlocii, care au bugete și spațiu de stocare limitat, cât și companiilor mari, ce au nevoie de productivitate ridicată, dar doresc în acelasi timp să țină sub control costurile cu CNC-urile.

POINT Acoustic

Este CNC-ul de găurit care produce panouri acustice și de absorbție a sunetului cu o calitate excelentă.  Panourile obținute prin găurire și frezare pot reduce semnificativ poluarea fonică în mediile în care sunt amplasate.

Softul utilajului este astfel conceput încât permite o găurire foarte precisă fără a fi afectată viteza de execuție. POINT Acoustic poate face 55 de găuri la fiecare 4 secunde.  În cazul în care sunt cerințe speciale, utilajul poate fi livrat cu capete personalizate ușor de schimbat.

Toate aceste utilaje și multe altele pot fi văzute în standul Vitap de la Ligna. Dacă ajungeți în târg, nu-l ratați!

Vitap-Point-Acoustic