30/09/2022

Noi soluții tehnologice Biesse pentru eficiență crescută în producție

Susținerea producătorilor de mobilier prin crearea de soluții tehnologice concentrate pe nevoile pieței este unul dintre angajamentele centrale Biesse. Piața actuală, dinamică și competitivă, necesită noi tehnologii care să răspundă cerințelor tot mai exigente de viteză în producție, calitate impecabilă a produsului finit și independență de resursa umană prin automatizare.

Vă invităm să cunoașteți trei dintre cele mai recente inovații care pot aduce plusvaloare în performanța atelierelor și fabricilor din România. Noul concept de utilaj se bazează pe programe de operare și servicii integrate în echipamente pentru beneficii directe care merg dincolo de stricta funcționare și performanță a mașinii: ușurință în utilizare, economie de timp, optimizarea producției.

Performanță prin automatizare: Brema Eko 2.2 integrată cu sistem robotizat (ROS)

soluții tehnologice

Brema Eko 2.2 este noul CNC pentru găurire verticală compact și versatil, care efectuează eficient operațiuni complexe de prelucrare pentru panouri de diferite grosimi și dimensiuni.

Creat pentru integrarea cu sisteme robotizate, garantează creșterea semnificativă a productivității, predictibilitatea procesului de producție și siguranța operațiunilor de încărcare / descărcare panouri.

Integrat cu sistemul robotizat Kuka pentru gestionarea panourilor, Brema Eko 2.2 constituie o celulă automată performantă  pentru creșterea productivității și reducerea costurilor prin:

  • posibilitatea de a lucra cu stații gemene, care încarcă și descarcă piese în timpul procesului de prelucrare
  • timp de lucru redus pentru operator
  • ușurarea muncii operatorului
  • prelucrare independentă; utilajul nu necesită supraveghere și poate lucra fără întrerupere (24/7)

Gama Rover: tehnologii practice pentru autonomie și flexibilitate în producție

Pentru producătorii care caută eficiența, ușurința în utilizare și calitatea produsului finit, gama de CNC-uri Rover este îndeplinește toate cerințele.

În plus, Biesse vine cu noi soluții care duc productivitatea la următorul nivel și ușurează și mai mult munca operatorului.

Hyperpod. Flexibilitate în operațiunile de prelucrare

Sistemul inovator de poziționare permite utilizarea la capacitate maximă a mesei de lucru prin ridicarea pieselor și finalizarea prelucrării pentru elemente care înainte puteau fi prelucrate numai de utilaje mai mari.

Synchro. Soluții de gestionare a panourilor

Datorită acestui dispozitiv de încărcare și descărcare, centrul de prelucrare Rover devine o celulă automată, care produce stive de panouri fără implicarea operatorului.

Câteva avantaje sunt dimensiunile reduse, care permit poziționarea pe partea stângă sau dreaptă a utilajului, posibilitatea de configurare pentru diverse tipuri de panouri și eliminarea riscului de deteriorare a panourilor grele existent în cazul manipulării de către operatori.

T-Jet. Tehnologia patentată Biesse pentru execuție ireproșabilă

Dispozitivul îndepărtează resturile în timpul operațiunii de frezare, garantând curățarea canalelor și suprafețelor printr-o singură mișcare. Datorită T-Jet și noilor hote de aspirație,  execuția operațiunile de prelucrare este exemplară ca precizie și calitate de finisare.

Eficiență crescută cu noile opțiuni WinLine: linie dublă de clești de prindere și repoziționarea pieselor pe axa Z

Multi-centrul creat special pentru producția de uși și ferestre îmbină funcționalitatea și esteticul, păstrând la standarde înalte viteza de producție și personalizarea. Cerințele pieței în materie de design, calitate de execuție și termene de livrare sunt mai exigente ca niciodată.

Noile opțiuni susțin producătorii pentru onorarea acestor cerințe:

  • Creșterea productivității: dublă linie de clești de prindere. Masa de lucru poate permite încărcarea a până la 12 elemente – de două ori mai multe decât în varianta standard.
  • Posibilitatea de repoziționare a pieselor pe axa Z aduce beneficiul unei baze de suport diferite, cu prindere optimă chiar și în condiții speciale. Masa de lucru este gândită pentru producția de uși și ferestre. O secțiune este dedicată procesării liniare, iar cea de-a doua, producției de uși și ferestre la comandă (arcade, uși cu decupaj, frezări).

Dacă ți-ai propus să treci la următorul nivel de productivitate sau cauți soluții pentru optimizarea fluxului de producție, intră în legătură cu specialiștii Accesoria. Soluțiile potrivite, personalizate pentru creșterea afacerii tale, sunt la îndemână: echipamente@accesoria.ro.