10/07/2024

Jurnal din producție: PalHause

PalHause este o companie românească ce are ca obiectiv principal prestarea de servicii profesionale de debitare și cantuire pal melaminat/MDF către producătorii de mobilă locali. Pentru a eficientiza capacitatea de producție, compania a achiziționat utilaje de ultima generație marca Biesse, având o capacitate de tăiere și cantuire de cel puțin 80 coli pe zi.

De peste 2 ani, compania concepe și realizează obiecte din pal folosind echipamente recomandate de Accesoria:

BIESSE SELCO SK4

BIESSE SELCO SK4

Alexandru Gecse, manager general la PalHause, ne povestește despre începuturile companiei și modul prin care a reușit să pună bazele unei afaceri de succes.

Cum ați început? Și câteva cuvinte despre drumul parcurs.

Povestea noastră a început încă din 2004, când mi-a plăcut spiritul antreprenorial și am început să deschid propria afacere prin comerț de mobilă.

Aduceam mobilă din Germania, am deschis un punct de lucru în Timișoara, apoi al doilea punct, apoi un depozit mai mare în Germania.


Ulterior, în perioada pandemiei mi-a venit și această idee să dezvolt ceva mult mai amplu, mai de viitor în care să-mi pun în practică cunoștințele mele de business și în perioada pandemiei, repet, am studiat această idee și ce pot să fac în domeniul mobilei pe care deja o cunoșteam, ce înseamnă produsul finit al mobilei și m-am hotărât să deschid în domeniul prestărilor de servicii: să debităm, să cantuim pal melaminat.

Cum arăta echipa la început și cum arată în prezent?

Am început cu 3 angajați: eu și încă doi care încă sunt aici, prezenți dupa 3 ani de zile, și am ajuns la 12 angajați. Am început în primul an, fiind jumătate de an de funcționare, am făcut o cifră de afaceri de 100.000 de euro cu 3-4 angajați, urmând să creștem mereu numărul de angajați, ajungând până la 12 angajați, cum spuneam în prezent, iar cifra de afaceri a crescut de 8 ori în 2023.

Cum evoluează compania?

Creștem pentru că ne dorim asta, creștem pentru că avem încredere în proiect, în oamenii noștri și dorim să oferim un produs de calitate pieței din zona noastră de interes. Noi comercializăm toată gama de pal melaminat de la marii producători, cum este Egger, Kastamonu, Kronospan precum si MDF-urile: AGT, Rehau. Folosim aceste materiale în obținerea serviciilor de debitare și cantuire pal melaminat, MDF către marii producători de mobilă, precum și pentru diverse persoane care vor să-și facă proiecte individuale.

BIESSE AKRON 1440

Ce fel de clienți apelează la serviciile PalHause?

Clienți se împart între clienți producători de mobilă care știu direct ce material au nevoie și persoanele fizice care apelează la noi, neștiutoare, dar vor să-și creeze singure mobilierul pentru personal și au nevoie de consultanță, de suport pentru realizarea proiectelor. Suport pe care îl oferim, și consider asta un atu al nostru, care este un avantaj pentru noi. Cele mai cerute produse, repere, pe care noi le debităm sunt pentru dressing-uri și bucătării.

Cum v-ați hotarat să colaborați cu Accesoria?

Făcând un plan de afaceri, un studiu de piață, am analizat ce furnizori avem pentru astfel de echipamente și nu mi-a luat mult ca să mă decid pentru Accesoria, care vinde o paletă largă de produse, are o echipă stabilă de personal. Discutând cu persoana de contact Accesoria, am luat rapid hotărârea să continuăm cu dânșii. Astfel că în 2021, am și dat comanda unei prime linii de echipamente, constând într-o mașină de debitat pal la pachet și o mașină de cantuit.

De ce ati optat pentru Biesse?

Încredere, cam asta denotă din Biesse. Am început cu o linie completă: debitare și cantuire, ambele de la Biesse, crescând volumul de debitat din partea clienților, am fost nevoiți pentru a ne încadra în termenele de livrare să mai achiziționăm încă o linie completă, ceea ce în nici 2 ani de zile, avem 2 linii complete de la Biesse. Deci avem patru echipamente de la Biesse.

De ce ați decis să achiziționați și linia 2 de producție?

Dublarea capacității de producție, respectarea termenelor de livrare și asigurarea permanentă a calității produselor.