17/05/2019

BIESSE aduce la LIGNA liniile de fabricație ale viitorului

Biesse la Ligna 2017

Noutățile prezentate de Biesse la Hanovra, Germania, unde în perioada 27-30 se desfășoară târgul bienal de utilaje și accesorii LIGNA, sunt parcă desprinse din filme SF. Mașini care lucrează singure, asistate de roboți care mută panourile dintr-o parte în alta, le prelucrează și le stochează, fără ca prezența operatorilor să fie necesară.

Trei astfel de soluții complet automatizate vor putea fi urmărite în activitate la târg. Ele au fost dezvoltate împreună cu parteneri recunoscuți în domeniu, având astfel garanția unor rezultate de top. Linia preia panourile brute, le prelucrează conform programelor dezvoltate împreună cu partenerii, le sortează și le depozitează fără ca o intervenție umană să fie necesară.

În avanpremieră, o descriere succintă a liniilor:

1. Linie automatizată ce poate debita și prelucra până la 1500 panouri/schimb

A fost dezvoltată împreună cu CUBO DESIGN și este o linie complet automatizată, atât pentru operații de prelucrare a panourilor cât și pentru cele de sortare, transport și depozitare. La LIGNA vizitatorii vor putea vedea această adevărată fabrică digitalizată cum preia panourile brute aflate în zona de depozitare pentru a le prelucra și manevra, finalizând cu toate părțile componente necesare fabricării unui mobilier complet de bucătărie sortate și puse împreună pe palet. Pare aproape imposibil de imaginat, așa că cel mai bine este să vă convingeți urmărind filmul de mai jos.

2. Sistem ce include utilaje asistate de roboți

Este un sistem complet și complex dezvoltat împreună cu LAGO, designer italian specializat în mobilier rezidențial de orice tip. Linia poate prelucra până la 1000 de panouri/schimb cu ajutorul unui sistem ce include utilaje integrate, roboți care le asistă și programe pentru managementul integrat al producției.

3. Linie automatizată recomandată pentru producătorii de mobilier de baie sau comercial

Linia este rezultatul colaborării cu firma BMT BAGNI și se bazează pe experiența acesteia în producerea mobilierului de baie. Include utilaje integrate asistate, roboți și software pentru managementul integrat al producției. Linia evidențiază cât se poate de clar avantajele exploatării la maximum a oportunităților celei de-a patra revoluții industriale. Cu ajutorul ei se pot prelucra până la 600 de panouri/schimb.

Toate aceste linii au ca numitor comun o noutate pregătită de Biesse pentru LIGNA: ROS, adică Robotically Operated System. Sunt roboți integrați pentru manevrarea panourilor, versatili și eficienți, ce nu au nevoie de intervenția operatorului. Sunt asistenții perfecți pentru utilajelele de tăiere, găurire sau pentru CNC-uri.

Biesse nu va prezenta doar linii complexe destinte marilor producători de mobilier. Tehnicienii prezenți în stand sunt pregătiți să prezinte 49 de sisteme automatizate, astfel încât fiecare producător să poată regăsi specificul propriului business. Vor fi, așa cum am văzut, de la sisteme pentru marii producători, cu volume mari de producție, pănă la producători ce-și doresc flexibilitate și perzonalizare, sau cei ce vor să transforme atelierul într-o fabrică inteligentă.

Veți putea vedea și utilaje ce au înglobate soluții tehnice de ultimă oră, complet digitalizate, dar despre ele am vorbit deja.

Și pentru a vă da posibilitatea să vedeți demonstrațiile pe viu, astfel încât să beneficiați de cât mai multe detalii legate de dotări și funcționare, Biesse pune la dispoziție un link pentru a primi invitații gratuite. Nu trebuie decât să intrați aici și să vă înregistrați.