24/11/2020

Ion Bănescu

Care este, pe scurt, experiența ta?

Pe scurt, ar fi așa: 15 ani la Accesoria; 6 ani la un combinat de prelucrare a lemnului; facultatea de Industrie a lemnului din Brașov.

Care sunt utilajele care nu mai au niciun secret pentru tine?

Mașini de cant. Mașini de găurit. Utilaje de prelucrare a lemnului de la Vitap. Circulare de debitare pachet de la Biesse.

Îți amintești care este prima mașină instalată de tine?

BC91A – utilaj de aplicat cant. Instalată și servisată.

Care este cel mai important proiect al tău?

Toate proiectele în care m-am implicat sunt la fel de importante pentru mine, oricât de mici sau mari. Nu pot să spun ”acela” sau ”celălalt”, le-am tratat pe toate în mod egal.

Ai o recomandare pentru producători?

1. Unul dintre cel mai importante lucruri pentru buna funcționare a aparatelor este instruirea personalului care deservește utilajul.

2. Este fundamental ca întreaga echipă să respecte utilajul. Cum respecți un om, așa trebuie să respecți și utilajul pe care îl deservești.


Părerile clienților

Cristian Hereg (HEREGMOB): Ionică este prietenul meu, el și Mitică sunt cei mai buni ingineri pe care i-am cunoscut. Am numai cuvinte de laudă. Ionică m-a învățat cum să servicez sculele, ca să le prelungesc viața. Două mâini dibace și cineva dispus să îți explice la celălat capăt al firului fac minuni. Toată lumea încearcă să îți smulgă o sumă de bani, dar aici nu s-a pus problema. Ionică m-a învățat să fac ce este mai bine pentru utilaj să îi prelungesc viața. Am o mașină de cant de la Vitap, de 11 ani fără reparație. Datorită lui Ionică.

Definiția meseriașului: ”Meseriașul este acela care face lucrurile să pară atât de ușor de făcut, încât te apuci și tu de făcut și atunci vezi cât de complicat este de fapt. Acesta este Ionică.”