11/05/2021

Șlefuire optimă în timpul calibrării

3 ponturi de la Biesse

șlefuire

Pentru a veni în sprijinul producătorilor, Biesse împărtășește câteva soluții pentru cele mai comune probleme în procesul de finisare. Antonio Cucco, Product Area Manager pe gama VIET pentru America și Canada, face trei recomandări pentru o șlefuire optimă în timpul calibrării.

1. Discul abraziv adecvat

Este esențial să folosiți discul abraziv potrivit. O granulație prea fină duce la apariția problemelor, pentru că este posibil să îndepărtați mai mult material lemnos decât este necesar în timpul rotației discului în jurul tamburului. La finalul procesului, veți constata că reperul este neuniform.

2. Duritatea tamburului

Problemele sunt deseori cauzate de alegerea unui tambur cu duritate nepotrivită. Dacă tamburul este prea moale, nu va fi suficient de agresiv. Poate îndepărta prea mult lemn în locurile cu fibra moale și prea puțin, în locurile cu fibră mai dură.
În cazul unui tambur de oțel sau cauciuc, trebuie să vă asigurați că folosiți discul abraziv adecvat. Ca linie de conduită, se recomandă granulație 80 pentru înlăturarea a 7.62 mm de material.

3. Viteza bandei

Ajustarea vitezei bandei transportoare este foarte importantă. Odată încetinită, discul abraziv are mai mult timp să îndepărteze material din zona respectivă.