26/07/2023

Biesse a prezentat la Ligna tehnologia viitorului

Standul Biesse de la Ligna a marcat intrarea într-o lume a inovației și progresului tehnologic.

Într-un spațiu de aproape 3000 m², au fost prezentate tehnologii automate, care garantează creșterea productivității și eficiența procesului de producție și a operațiunilor de încărcare și descărcare.

Cu o diversitate impresionantă de funcții și caracteristici noi, în acest an inovația tehnologică s-a întâlnit în standul Biesse cu sustenabilitatea și responsabilitatea ecologică.

Iată câteva dintre inovațiile expuse la Ligna 2023.

  • Linia de cant extinsă, dotată cu echipamente necesare pentru un proces de producție flexibil. Noul sistem de lipire a cantului cu soluția patentată Biesse, hidrogen pentru sistem, reduce consumul de energie cu aproximativ 70% și, de asemenea, emisiile de dioxid de carbon.
  • Linia de producție este conectată cu un sortator: sistem automat de descărcare. Cum contribuie la creșterea productivității? Panourile produse de mașina de cant sunt descărcate sau sortate și distribuite către următorul pas din procesul de producție: găurirea. Automatizarea acestui pas garantează integritatea pieselor prelucrate și manipularea lor fără erori sau risc de vătămare a operatorului.
  • Linie de nesting completă, include: încărcare automată, cu sistem de stocare pentru alimentarea unui Rover B FT și un robot pentru descărcarea panourilor. O nouă caracteristică pentru Rover B FT: soluția cu vacuum dinamic focalizează vidul în zona în care operează utilajul. În acest mod, în timp ce calitatea crește, consumul de energie scade.
  • Linia de nesting este integrată cu un robot care manevrează în mod complet automat panourile prelucrate. Dotat cu scanner, robotul recunoaște panourile produse și le sortează, după caz, în paleți diferiți.
  • Noutățile apar și în zona utilajelor de găurire verticală. Mașina de găurit Vektor, unul dintre utilajele tradiționale Biesse, are un nou punct central: robotul pentru introducerea automată a accesoriilor. Complex și compact în același timp, permite introducerea a până la 18 tipuri diferite de accesorii.

Soluțiile de ultimă generație prezentate de Biesse la Ligna vin în întâmpinarea nevoilor actuale ale industriei, conduc către o producție mai eficientă, sustenabilă și oferă producătorilor de mobilier resursele necesare pentru a se adapta într-o lume în continuă schimbare.