01/10/2020

Jurnal din producție: Mariven Prodservice

Cum contribuie un CNC cu masă nesting la creșterea calității și productivității

Într-o cursă contracronometru, în care productivitatea și calitatea sunt repere fixe pentru profitabilitatea producătorului de mobilier, avantajul competitiv este dat de investiția în tehnologie. Maximum de randament echivalează cu folosirea optimă a tuturor resurselor implicate în proces: timp, materiale, forță de lucru. Rover K FT, centru de prelucrare cu masă nesting de ultimă generație dezvoltat de partenerii noștri de la Biesse, este partenerul ideal în producție prin numărul mare de operațiuni efectuate, precizia extraordinară și viteza de lucru greu de egalat.

Rover K FT de la Biesse este partenerul complet pentru dezvoltarea business-ului. Performanțele acestui CNC sunt variate. Noi vom puncta pe cele care te ajută să reduci costurile și să crești volumul lucrărilor, înainte de a te invita să îl vezi în acțiune, în atelier.

Cu o capacitate de prelucrare de 50 panouri/ zi, centrul de procesare K FT contribuie la economia productivă a atelierului prin eficiența și complexitatea operațiunilor:

  • tăiere pe drept cu precizie mare: nu mai ai nevoie de prefrezare la mașina de cant sau o vei folosi mai puțin, deci vei avea costuri mai reduse.
  • tăiere pe contur: poți tăia contur precis fără alte prelucrări ulterioare. Altfel, ar trebui să tai cu un fierăstrău panglică și să frezezi/șlefuiești conturul. Deci economisești timp și manopera.
  • găurire de sus. Poți găuri toate tipurile de găuri fără să fie necesar să păstrezi distanța de 32 mm între axele burghielor de la mașinile de găurit normale.

Faptul că poți să efectuezi și operațiunea de găurire te ajută să eviți o manipulare suplimentară a panourilor. Crește precizia de găurire și scade timpul de producție.

Acest CNC cu masă nesting prelucrează cu rezultate maximeîn special panourile de PAL, MDF și se pretează inclusiv la realizarea scheletelor pentru canapele și alte produse tapițate.De asemenea, poți obține o performanță optimă și în producția de fronturi, obținând până la 500 de repere/ zi.

Experiența și practica sunt cei mai buni profesori. Într-un scurt video, aflăm direct de la Mariven Prodservice, partener Accesoria Group, cum s-a folosit de Rover K FT ca să crească productivitatea și calitatea.