11/07/2024

Jurnal din producție: GFI Studio

GFI Studio realizează mobilă la comandă – de la mobilă de bucătărie până la mobilă pentru birou, living, dressing și dormitor. Mobilierul realizat de GFI Studio este unic și adaugă o notă personală spațiului care urmează a fi mobilat. Profesionalismul și seriozitatea sunt cuvintele ce caracterizează cel mai bine activitatea de la GFI Studio.

utilaje vitap mobilier

Laza Zoltan, Director Tehnic, ne povestește despre începuturile companiei și despre utilajele pe care le folosesc pentru a livra la termen piesele de mobilier.

Cum ați început? Și câteva cuvinte despre drumul parcurs.

Firma s-a născut în 2004. Am identificat o nișă de piață – mobilier de baie. Exista cerere, nu exista ofertă. Așa am pornit de la zero nepricepuți, și, încet-încet, am ajuns aici. Suntem cumva două business-uri într-unul. Este partea de mobilier de baie de producție de serie, unde am încercat să lăsăm în urmă partea economică și să mergem pe nișa aceea de Mediu, Mediu-Plus spre Premium și mai avem și cealaltă parte, business-ul numărul doi, ca să-i zic așa care, încet-încet, devine numărul unu și ca cifră, mobila la comandă.

Cum vă ajută noile utilaje în procesul de fabricație?

Forța de muncă manuală, odată cu achiziția utilajelor, s-a redus considerabil. La tăiere, aș spune că s-a înjumătățit efortul fizic și s-a pus accent mai mult pe cel intelectual. Având de la Biesse circularul de tăiat în pachet, iar centrul de găurire de la Vitap, la fel, este fantastic.

utilaje biesse mobilier

A înlocuit practic patru utilaje, patru operații independente înseriate se fac o respectivă este unul mediu-minus. Avem două utilaje, primul achiziționat acum 13, Accesoria. Este o multiplă de găurire și mai avem circularul acesta de tăiat.

Dacă vorbim strict de utilajul de găurire, centrul de găurire Vitap Galileo, a crescut probabil de trei, patru ori, cinci ori, în funcție de numărul de bucăți, iar la tăiere s-a dublat, dar acolo nu e doar avantajul acesta că a crescut capacitatea de producție. Marele avantaj este că a crescut precizia de tăiere. Piesele se aliniază perfect una față de cealaltă și nu avem nevoie de factorul uman specializat atât de mult ca înainte.

utilaje prelucrare mobilier la comnda

Vorbiți-ne puțin despre parteneriatul cu Accesoria

Accesoria este cei pe care îi sun când vreau să se întâmple ceva. Eu știu ce vreau să se întâmple, ei știu ce utilaj îmi trebuie. Nu vrem o dezvoltare peste noapte. Vrem să mergem pe ambele direcții pentru că, odată cu retehnologizarea, cumva suntem obligați și moral să mergem și pe serie, iar pe partea cealaltă, la servicii, acolo este clar. Trebuie să crești calitatea,
trebuie să vii cu ceva în plus mereu, altfel nu mai exiști.