17/02/2021

Decizii de investiție ale producătorilor de mobilier în anul 2020

Calitatea și viteza sunt principalii aliați ai producătorului de mobilier. Iar tehnologia modernă este soluția prin care obiectivele de evoluție devin realizabile. Pentru un randament maxim al investiției, din care să rezulte un plus de eficiență și un standard ridicat de calitate, alegerea soluției tehnologice trebuie să fie adecvată realității de business.

Am fost curioși să aflăm cum a stat în cifre anul 2020 pentru Divizia Echipamente, atât din punct de vedere al vânzărilor de utilaje, cât și al interventiilor de service.

After-sales în 2020 prin cifre

Promptitudine și implicare

Disponibilitatea și experiența solidă a echipei de service fac diferența între continuitatea și întreruperea producției în atelier. În anul 2020, Echipa Accesoria a finalizat 92.5% din intervențiile standard de service în ziua solicitării și încă 5%, în mai puțin de 2 zile. După cum era de așteptat, intervențiile online au crescut în pondere anul trecut – numărul lor s-a mărit de 4 ori față de anul precedent.

Profesionalism

Anul trecut, echipa de service a oferit peste 300 de ore de training la cerere pentru utilizarea și mentenanța utilajelor de prelucrare a lemnului. Rigurozitatea procesului de training și respectarea sa fac diferența pentru utilaj cu o durată de viață de peste 10 ani, fără reparații. Fapt atestat de producătorii de mobilier aici.

Cele mai solicitate utilaje în anul 2020

Cele mai frecvente probleme la care producătorii de mobilier caută soluții sunt următoarele:

”Vrem să respectăm termenele pe care le-am promis clienților și este greu, pentru că suntem o echipă mică.”

”Clienții sunt tot mai pretențioși. Vrem să onorăm mai multe comenzi, la o calitate mai bună.”

”Spațiul de lucru nu ne avantajează. Lucrăm într-o hală destul de mică.”

Top 3 utilaje care au contribuit în 2020 la rezolvarea celor de mai sus, sunt:

1. CNC-urile din gama Rover de la Biesse sunt în fruntea instalărilor făcute în 2020 – o soluție tehnologică unică pe piață ce satisface cele mai înalte cerințe de productivitate și flexibilitate și se poate personaliza în functie de specificul fiecărui client.

Cum contribuie un utilaj Rover K FT la creșterea adusă în materie de productivitate și calitate aflăm de la Mariven Prodservice.

2. Mașinile pentru aplicarea cantului – Akron 1400 a fost soluția potrivită pentru cei mai mulți dintre producătorii de mobilă care s-au îndreptat către noi pentru o soluție în acest sens. Construită în funcție de cerințele de prelucrare, asigură finisare perfectă și un produs final de cea mai bună calitate.

3. CNC-urile de găurire de la Vitap sunt opțiune de top pentru producători – Point K2 concentrează puterea a 4 mașini într-un centru de prelucrare revoluționar: tăiere, profilare, găurire și routing.

Despre îmbunătățirile aduse în materie de productivitate de Akron 1400 și Point K2, aflăm direct de la Movi Design Factory.

kkk

Decizia de investiție într-un partener tehnologic este una practică și strategică și poate fi luată ca urmare a unei analize riguroase. Vă invităm la o sesiune gratuită de consultanță, prin care să aflăm împreună soluția potrivită pentru afacerea dumneavoastră.