27/08/2019

Digitalizarea în producția de mobilă

INDUSTRY 4.0  

Inovarea tehnologică a adus cu ea schimbări importante în sistemele de producție, în companii, în piață și în relația dintre operatori, mașini și aplicații. În context industrial, conectarea programelor software dintr-o fabrică de producție – de la cele de specialitate la cele de administrare a activității – este cunoscută sub denumirea de digitalizare. O transformare ce crește exponențial competitivitatea companiilor și capacitatea acestora de a se adapta cerințelor unei producții rapide, flexibile.

Cu ajutorul B_SUITE, design-ul și proiectarea nu au limite.

  • B_SUITE este o serie coordonată de aplicații perfect integrate pentru a întâlni orice cerință din producție – incluzând aici design, programare, simulare, prototipare, implementare sau analiza datelor.
  • B_SOLID este un software 3D CAD CAM cu o platformă unică ce servește orice tip de prelucrare mulțumită utilizării de module verticale, proiectate special pentru procesele de producție. Oferă opțiunea de adăugare de ilustrație grafică a produsului final și automatizarea completă a design-ului și a proceselor de proiectare și optimizare.
  • B_EDGE este un plug-in care, prin utilizarea aplicațiilor de design și simulare, transformă aplicarea cantului într-o joacă de copil chiar și pe cele mai complexe forme. B_EDGE ordonează operațiunile de căntuire pentru a maximiza eficiența și a preveni orice potențială eroare de programare.
  • B_WINDOWS este aplicația care vă ajută să proiectați uși și cadre de ferestre și vă permite să dați viață celor mai creative planuri; aceasta este special construită astfel încât să-ți permită administrarea de proiecte complexe, cu un număr mare de componente.
  • B_DOORS este o aplicație software intuitivă și practică pentru proiectarea ușilor. Acest plug-in este utilizat pentru proiectarea parametrică a lonjeroanelor și a traverselor, precum și a îmbinărilor.

Gama de software Biesse include, de asemenea, și o serie de aplicații pentru optimizarea proceselor:

  • B_NEST este programul care te ajută să organizezi proiectele de nesting într-un mod clar și direct, reducând simultan consumul de material și durata prelucrării. Identifică cel mai eficient plan de tăiere și optimizează timpii de producție.
  • OPTIPLANNING este aplicația care optimizează operațiunile de tăiere și maximizează eficiența consumului de material, minimizând costurile financiare și de timp. Interfața simplă și intuitivă oferă o administrare inteligentă a tuturor stadiilor de tăiere.

B_CABINET de la Biesse este aplicația software care garantează un control total și o optimizare a design-ului și producției de mobilier, pentru a atinge nivelul maxim de eficiență. Această soluție permite producătorului de mobilă să urmărească și să administreze, dintr-o singură interfață, aproape întreg fluxul de producție.  Aplicația poate fi achiziționată separat de utilaje și poate fi instalată pe mai multe tipuri de mașini. Este destinată proiectării complete, rapide și flexibile a oricărui obiect de mobilier, programării CNC-urilor, realizării de liste de tăiere pentru utilajele de debitat și a secvențelor de căntuire. Oferă diagrame de asamblare și rapoarte de performanță.

SOPHIA – Asistentul cibernetic IoT

Noutate pe piața românească, platforma Sophia creată de Biesse aduce conceptul IoT – Internet of Things – în domeniul prelucrării lemnului. Recent implementat și pentru zona noastră, aplicația reprezintă evoluția din producție. Concret, software-ul oferă o imagine de ansamblu asupra caracteristicilor mașinii cu evidențierea performanțelor, diagnosticarea la distanță, analiza si prevenirea erorilor. Serviciul presupune o conexiune continuă cu centrul de control Accesoria/ Biesse și alte opțiuni care ne ajută să servim mai bine si mai repede partenerii. Începând de anul acesta toate utilajele Biesse sunt dotate cu această aplicație, putând fi monitorizate de la distanță în orice moment.

Utilajele Biesse prezentate la BIFE-SIM vor fi conectate la SOPHIA și veți putea urmări LIVE în stand modul în care funcționează această platformă. 

În zona ”SOPHIA. Soluții digitale” ce se află poziționată chiar în centrul standului veți descoperi toate aplicațiile ce vă permit să îndepliniți astăzi standardele de calitate, productivitate și flexibilitate de mâine.