Care este, pe scurt, experiența ta?
În prima parte a carierei, am lucrat ca operator pe circulare tăiere în pachet, CNC-uri și alte utilaje pentru prelucrarea lemnului. Pasul următor în experiența mea a fost de tehnician service pentru echipamente industriale și tehnician electromecanic pentru utilaje și mașini, atât în țară, cât și în străinătate. Prin formarea educațională și, ulterior, experiența în muncă, am dobândit cunoștințe temeinice de mecanică, hidraulică, electricitate.
Care sunt utilajele care nu mai au niciun secret pentru tine?
CNC-urile și utilaje de debitat, în principal, am lucrat mult cu ele. Cunoștințele de mecanică și electrică mă ajută foarte mult să găsesc soluții când situația o cere.
Ce îți place cel mai mult la jobul tău?
M-am dezvoltat mult în domeniul de service echipamente pentru prelucrarea lemnului. M-a atras și am învățat constant lucruri noi, experiența din străinătate mi-a fost foarte utilă și ea. Acum voi avea din nou ocazia unor experiențe noi, cu noi cunoștințe și lucrul acesta mă animă.
Îmi place și echipa, spiritul de colegialitate și suportul pe care fiecare îl acordă și îl primește.
Ai o recomandare pentru producători?
Sunt două aspecte simple, dar esențiale pe care le-am constatat de-a lungul timpului, care fac utilajele să funcționeze bine, fără întreruperi și să reziste în timp. Prima regulă este să se respecte instrucțiunile de îngrijire, de întreținere a utilajului. Și al doilea, să se apeleze la specialiști când apare o problemă. Uneori, considerăm că putem rezolva singuri. Chiar dacă poate părea o soluție pe termen scurt, pe termen lung, nu este benefic pentru viața utilajului.